Топ 10 странни същества от дълбините на океана

Днес се потапяме в малко изучените дълбини на световния океан за да открием един извънземен свят. Готови ли сте за Топ 10 най-страховити същества от дълбините на океана?


Днес ще говорим за едно място толкова надълбоко, че е извън досега на слънчевите лъчи. Налягането там може да смачка кенче с безалкохолно, да не говорим какво ще причини на нас хората. 70% от животните произвеждат собствена светлина, за да привличат плячка и оцеляват. Еволюцията е предприела някой доста интересни решения при тези видове. Пригответе се за един извънземен свят, аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 най-страховити същества от дълбините на океана


Барелеевата риба е позната на учените от известно време, но едва наскоро става ясно колко странна е всъщност тя. Главата й е напълно прозрачна и всичко вътре в нея се вижда. Октоподът Дъмбо е наречен така, заради малките перки, които растат от главата му - те приличат на клепналите уши на летящото слонче на "Дисни". Той живее в изключително дълбоки води и изглежда така, сякаш е карикатура на истински октопод. Тези и още много други твари ще разгледаме в Топ 10 най-страховити същества от дълбините на океана. Трудно може да се опише външния вид на Акулата-гоблин, трябва да се види. Той наподобява странна мутация на нормална акула, която се е чифтосала със създание от романите на стивън кинг. Дано не ми се обиди, горката. Тази риба е една от най-страховитите в тази класация и заслужено заема първото място. Черният морски дявол се среща на над 2000 метра дълбочина и е характерен с грозноватия си външен вид. Черната драконова риба се среща на дълбочини на повече от 2000 метра. Това е един от видовете с най-силна разлика между двата пола. Женските са 40см, черни с големи зъби, а мъжките са кафеникави, беззъби и са дълги само 5 см. Това е само средата на днешната класация на The Clashers Топ 10 най-страховити същества от дълбините на океана. Ако погледнете тази рибата брадва отстрани, ще си помислите, че е супер обикновена и ще се чудите защо в включена в днешната класация. Видите ли я в анфас обаче, историята става друга, нали? Доста често се среща и като главен герой в мемета. Още известна като риба капка, тези дълбоководни морски обитатели се запомнят със странния си външен вид. Те живеят на около 1200 метра дълбочина около бреговете на Австралия и Нова Зеландия и достига до около 30 сантиметра дължина. Мантиевата акула често е определяна като жив фосил и защото видът и е праисторически и е на възраст от 80 милиона години. Достига дължина от 2 m, има тъмно-кафяво, змиевидно тялото.Това са гребенести медузи, които са част от класа на безгръбначните животни и могат да бъдат срещнати на големи дълбочини в почти всички океани. Името им произлиза от факта, че те притежават ресни, които наподобяват гребени и светят. До тук харесва ли ви днешната класация Топ 10 най-страховити същества от дълбините на океана? Ракът Йети е бил забелязан за първи път през 2005 г. Много далеч от който и да е остров или континент. При изследване подводни вулкани на 1500 км южно от Великденския остров на дълбочина от 2200 м. учените забелязали странно бяло ракообразно създание. Ако ви е харесала днешната класация ТОП 10 НАЙ-СТРАХОВИТИ СЪЩЕСТВА ОТ ДЪЛБИНИТЕ НА ОКЕАНА, можете да ме подкрепите със споделяне в Социалните мрежи!


Коментари